Alfa Lavals framgångsrika historia

      Kommentarer inaktiverade för Alfa Lavals framgångsrika historia

Jag har precis hittat artikeln på Dagens Industri om Alfa Laval och deras framgångar på börsen, trots den sura måndagen. Det är intressant att Alfa Laval har en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1878, när Oscar Lamm J:r sålde separatorer utvecklade av Gustaf de Laval i sin maskinfirma. Fastigheten Klamparen 8, som också fungerade som företagets huvudkontor, ritades av arkitekt Johan Laurentz.

År 1894 köpte Separator Hamra gård vid Tullingesjön som försöksgård och plats för kommande fabriksverksamhet. Intill gjuteriet byggdes flera arbetarbostäder, de så kallade Röda och Vita villorna. Det är imponerande att se hur ett företag som grundades för så länge sedan har kunnat hålla sig relevant och framgångsrikt ända in i modern tid.

Det Handelsbanken anser att Alfa Laval-aktien är köpvärd beror på att de spår en lysande framtid med flerfaldigad miljardförsäljning inom några år för ett av verkstadsjättens produktsegment. Jag tror att detta är ett klokt drag från Handelsbanken, eftersom Alfa Laval har en lång historia av att anpassa sig till marknadsförhållanden och omvandla det till företagets framgång.

Det är också uppmuntrande att se att denna framgång har överförts till stöd för de anställda, eftersom företaget har byggt bostäder för sina arbetare. Det visar att Alfa Laval är ett företag som tar hand om sina anställda och tar ansvar för samhället.

Jag tror att detta är ett bra tillfälle att investera. Aktien har klarat sig bra under den senaste tiden och ser ut att fortsätta att göra det, särskilt efter att Handelsbanken har ge en köpstämpel. Med den långa framgångshistorien och de bolagsekonomiska förmånerna som följer med investeringar i Alfa Laval-aktier, tycker jag att det är ett bra alternativ för investerare som söker stabila vinster.