Skatteåterbäring 2023

Information om skatteåterbäring för 2023 och hur du får din utbetalning så snabbt som möjligt.

Skatteåterbäring 2023

Många av oss är intresserade av att få veta när vi ska få vår skatteåterbäring 2023. Det finns alltid hål att fylla, och då är det välkommet med ett extra tillskott.

För att få din utbetalning snabbt gäller det att allt på din deklaration är rätt. Gå igenom de förtryckta uppgifterna och kolla så att dessa stämmer. Det är också viktigt att du har anmält vilket bankkonto du vill få skatteåterbäringen. Om du inte angett detta kommer du inte att få dina pengar, för Skatteverket har slutat att skicka utbetalningskort automatiskt. Det kan då ta lång tid innan just din skatteåterbäring hamnar hos dig.

Skatteverkets planering visar att de som godkänner sin deklaration digitalt, utan ändringar eller tillägg, senast den 30 mars 2023 kommer att få sina skatteåterbäringar utbetalda mellan 5-6 april 2023. För de som deklarerar senast den 2 maj och vars deklaration har godkänts kommer utbetalningen att ske mellan 8-9 juni 2023.

Vad är skatteåterbäring?

Om du arbetar och betalat in för mycket skatt under året som gått så får du tillbaka överskottet nästa år i form av skatteåterbäring. Om du under 2022 betalat in för mycket skatt kommer detta framgå i deklarationen för 2022. När deklarationen är godkänd kommer överskottet att betalas ut. Om du deklarerar digitalt får du skatteåterbäringen snabbare. Har du dessutom en digital brevlåda får du deklarationen tidigare än om den ska skickas via post.

För att öka chansen att få din skatteåterbäring tidigt under 2023 bör du följa de viktiga datumen som nämnts ovan och se till att deklarera digitalt och i tid.

Vill du veta mer om deklaration kan du hitta det här >> https://finza.se/inkomstdeklaration-2023/