Hur tjänar man pengar på valutahandel?

Valutahandel innebär att man köper och säljer en viss valuta mot en annan för att senare kunna köpa eller sälja tillbaks den till ett bättre pris. Valuta handlas alltid i par, s.k. valutapar, t ex US dollar mot svenska kronor.

80% av all valutahandel görs med syfte att ge vinst. Ofta förknippar vi valutahandel med något som enbart stora investmentbanker sysslar med. Förr var detta sant men numera har handeln med valuta flyttat ut på nätet och blivit tillgängligt för alla, även privatpersoner. Idag finns det lika bra valutaplattformar för privatpersoner som för banker och investmentbolag.

Intresset för valutahandel ökar stadigt och förklaringen är att man får snabbare resultat än med aktiehandel. Att handla valuta är också mer förutsägbart än aktiehandel.

Val av valutamäklare

När man ska välja plattform är det inte bara själva mjukvaran som är viktig, utan också de villkor som valutamäklaren ställer. En valutamäklare med bra villkor och snabb stabil plattform kräver ofta högre deposition än de med sämre villkor och lägre kvalitet.

Man måste också titta på vilka avgifter valutamäklaren tar ut. Vissa valutamäklare är avgiftsfria, medan andra tar ut kommission på vinsten.

För att enkelt kunna jämföra olika valutamäklare kan du besöka valutahandel.se. Här kan du hitta recensioner av olika valutamäklare vilket gör det lättare för dig att välja.

Var får jag kunskap?

Det finns många sajter som skriver om valutahandel. Vissa är bra medan andra är mer oseriösa. Vill du lära dig mer om valutahandel, valutamäklare och var du kan skaffa dig ett demokonto kan du besöka valutahandel.se, som är störst på valutahandel.

Det bästa sättet att lära sig handla med valuta är helt enkelt att testa. Detta kan du göra genom att skaffa ett demokonto där du kan lära dig utan att riskera riktiga pengar.

Risker med valutahandel

Valutahandel handlar om att försöka förutsäga kursändringar i valutorna och genom detta kunna göra goda affärer. Men oavsett om du handlar med varor, aktier eller valuta innebär det alltid en risk att förlora pengar.

Riktigt bra valutaplattformar ger dig möjlighet att begränsa riskerna genom att du kan sätta stop loss. De har även andra funktioner som gör att du kan reducera riskerna rejält.