Det är alltid bäst att investera på börsen under valår!

      Kommentarer inaktiverade för Det är alltid bäst att investera på börsen under valår!

Jag har nyligen sett en intressant nyhet på sajten Dagens Industri om hur amerikanska börsen alltid går bättre år tre av en mandatperiod för en president. Länken finns här: https://www.di.se/brandstudio/ig/darfor-gar-amerikanska-borsen-alltid-battre-ar-tre-av-en-mandatperiod/.

Det är alltid intressant att ta reda på hur börsen reagerar på politiska förändringar. Det har varit många år sedan vi hade val i USA och det är dags att investera. I artikeln går Erik Hansén igenom hur börsen reagerar på olika valår och det är verkligen intressant att ta reda på.

Börsen under de senaste valåren

Jag har länge investerat på börsen och har märkt att börsen reagerar på politiska förändringar. Under de senaste valåren har det framförallt varit de republikanska presidenternas mandatperioder som gått bättre. Detta stämmer väl överens med artikeln, där Erik Hansén konstaterar att börsen alltid går bättre år tre av en mandatperiod för en president.

Jag har även märkt att detta gäller även för Sverige. Börsen har stigit under de senaste mandatperioderna för regerande partiet och fallit under valår. Börsen har haft större uppgångar under valår då regerande partiet har förnyat sin mandatperiod.

Sammanfattningsvis är det alltid bra att investera på börsen under valår. Man bör dock vara vaksam och följa med i vad som händer i politiken. Särskilt under USA:s valår ska man ta reda på hur börsen reagerar. Man bör ha koll på om börsen går upp eller ner år tre av en mandatperiod för en president, som Erik Hansén nämner i sin artikel. Om börsen går upp under de här åren bör man investera, men alltid med försiktighet, det är aldrig helt säkert att man kommer att göra vinst.