Försäkringstagare – Tiotusentals kronor att spara

      Kommentarer inaktiverade för Försäkringstagare – Tiotusentals kronor att spara

Skillnaden mellan försäkringstagare och försäkrad är att försäkringstagaren är den som har ingått avtalet med försäkringsbolaget, medan den försäkrade är den som har ett intresse som är försäkrat mot en skada. På personförsäkringar är den försäkrade är den som är vars liv eller hälsa är försäkrad.

Försäkringstagare kan spara mycket

Jag fick precis veta att man kan få tiotusentals kronor att spara genom att se över sina försäkringar. Jag hittade detta nyhetsinlägg om försäkringar på Expressen.se (https://www.expressen.se/ekonomi/forsakringar/expertens-forsakringstips-som-kan-ge-dig-10-000-tals-kronor/). Det som står i artikeln är att man bör kolla sina försäkringar och inte räds att anmäla skador, annars kan man gå miste om 10 000-tals kronor. I artikeln ges det 13 försäkringstips som man bör följa.

Själv har jag ett antal olika försäkringar som jag måste hålla koll på. Jag har haft samma försäkringar i åratal och vet inte ens vilka som gäller längre. Jag har alltid trott att man bara kan få ersättning från en försäkring, men det är inte sant. Enligt Gustav Jonsson på Konsumenternas försäkringsbyrå så finns det massor av försäkringar som man kan nyttja. Det är viktigt att veta vilka som gäller för att kunna ta tillvara på dem.

Skillnad mellan försäkringstagare och förmånstagare

Det finns även försäkrade som är den vars intresse är försäkrat mot skadan och förmånstagare som är den som har ett förmånstagarförordnande. Det är viktigt att veta skillnaden mellan dessa tre begrepp eftersom det kan hjälpa till att få ut mesta möjliga av försäkringarna som man har.

Som 55-åring och gift med barn är det viktigt att jag tar hand om min ekonomi och även ser över alla försäkringar som jag har. Jag ska ta tag i detta med en gång och se till att använda mig av de 13 försäkringstips som Expressen.se nämner. Om jag lyckas kan jag få tiotusentals kronor att spara.