Privatekonomen förstår spararnas oro efter miljardförlusten

      Kommentarer inaktiverade för Privatekonomen förstår spararnas oro efter miljardförlusten

Här är en artikel på Dagens Industris webbplats som jag tyckte var värd att läsa. Med tanke på det stora tappet Alecta har haft efter de amerikanska nischbankernas förluster blir det ännu viktigare att förstå konsekvenserna för pensionssparare. Swedbanks privatekonom Arturo Arques har förstått detta och uttalar sig om det i artikeln.

Artikeln är mycket intressant för alla som är intresserade av finans, börsen Aktier, ekonomi. Det är viktigt att följa upp hur pensionssparare blir påverkade av de stora förluster som drabbar finansmarknaden. Jag som arbetar som stadsarkitekt och har sparat på Alecta är säkert inte den enda som är orolig över detta.

Vad har en privatekonom utbildning?

En privatekonom utbildning är ett program som fokuserar på att hjälpa studenter att förstå hur man hanterar personliga ekonomiska förpliktelser. Utbildningen fokuserar på att lära studenter att förstå ekonomiska termer och begrepp, planera för framtiden och hantera konsumentkrediter och skulder. Programmet täcker också andra ämnen som investeringar, juridik och skatt.

Vad har en privatekonom i lön

?

Lönen för en privatekonom varierar beroende på arbetsplats och erfarenhet. Några vanliga yrken som privatekonomer har inkluderar personliga ekonomiska rådgivare, kreditanalytiker, skatteplanerare och finansanalytiker. Vissa personer i branschen tjänar säkert säkert över medellön i Sverige.