Skatteåterbäring 2020

Många av oss är intresserade av att få veta när vi ska få vår skatteåterbäring 2020. Det finns alltid hål att fylla och då är det välkommet med ett extra tillskott.

För att få din utbetalning snabbt gäller det att allt på din deklaration är rätt. Gå igenom de förtryckta uppgifterna och kolla så att dessa stämmer. Det är också viktigt att du har anmält vilket bankkonto du vill få skatteåterbäringen. Om du inte angett detta kommer du inte att få dina pengar för Skatteverket har slutat att skicka utbetalningskort automatiskt. Det kan då ta lång tid innan just din skatteåterbäring hamnar hos dig.

Skatteverkets planering visar att de kommer att göra en stor körning av miljontals e-deklarationer söndagen den 5 april. Veckan efter detta kommer Skatteverket att börja skicka ut pengarna, men de kan inte säga exakt vilken dag skatteåterbäringen kommer. Alltså kommer de flesta svenskar (som betalat in för mycket) få sin skatteåterbäring 2020 i påskveckan 6 – 9 april. Du kan läsa mer om detta på https://www.expressen.se/dinapengar/konsument/klart-i-dag-da-kommer-skatteaterbaringen/

Vad är skatteåterbäring?

Om du arbetar och betalat in för mycket skatt under året som gått så får du tillbaka överskottet nästa år i form av skatteåterbäring. Om du under 2019 betalat in för mycket skatt kommer detta framgå i deklaration för 2019. När deklarationen är godkänd kommer överskottet att betalas ut. Om du deklarerar digitalt får du skatteåterbäringen snabbare. Har du dessutom en digital brevlåda får du deklarationen tidigare än om den ska skickas via post. Ännu har inget datum framkommit som är sista dag om du vill ha din skatteåterbäring 2020 i början av april. Men eftersom det ska ske en stor körning av e-deklaration den 5 april så måste du deklarationen vara inne före detta datum.

Vill du veta mer om deklaration kan du hitta det här >> https://finza.se/skatt-2020/inkomstdeklaration-2020/

Skatteåterbäring 2020